Dementie

  • Van de logopedist kreeg ik de tip om luisterboeken te geven, wat een goed advies!

Wat is dementie?

Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Vormen van dementie zijn onder andere de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie. Lees hier meer over.
Magentazorg maakt deel uit van het Platform Dementie. Veel zorg-, en welzijnsorganisaties, gemeenten en anderen die te maken hebben met de ondersteuning van mensen met dementie zijn hierbij aangesloten en delen hun kennis. Samen zorgen we voor goede dementiezorg in de regio. De voorzitter van de raad van bestuur van Magentazorg is trots dat zij ook voorzitter mag zijn van dit mooie platform.

Beleef hoe het leven is voor iemand met Alzheimer

De Alzheimer Experience laat zien hoe twee mensen met Alzheimer de verschillende fases van deze ziekte beleven. De website is opgebouwd rondom een gefilmd verhaal waarbij de focus ligt op de belevingen die kenmerkend zijn voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Iemand die Alzheimer heeft beleeft de werkelijkheid vaak anders dan de feitelijke werkelijkheid. De film biedt de mogelijkheid het verhaal niet alleen te bekijken vanuit de beleving van iemand met Alzheimer maar ook door de ogen van anderen in hun omgeving, zoals de zoon, de vrouw of de verzorgende.
Hiernaast een korte film, klik hier voor een lange versie.

Meer informatie over dementie

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print